Затварят цялата страна в понеделник

Кандидатът за народен представител Иван Чолаков : Ако искате да видите в следващия парламент повече нови лица, идете и гласувайте за някое от тях.
март 16, 2021
Парк „Св.Врач“ в град Сандански – кът спокойствие и вечност
март 17, 2021

Почти сигурно ще има пълен локдаун в цялата страна от понеделник. За това предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Още от събота пък се очакват мерките да влязат в сила в София и в Софийска област.

„Моментът да се действа решително срещу коронавируса е настъпил. Мрките ще са непопулярни, на никой не му харесва да спира работа, да има ограничения, но ситуацията го налага. Днес се събрахме представители на различни здравни заведения и власти, както и представители на различни отрасли – туризъм, търговия, заведения, за да чуем и техните мнения. Търсим балансирано решение”, каза Кунчев. До 2 дни се очаква заповедта на директора на Столичната регионална здравна инспекция, но са твърде възможни мерки и пълен локдаун в цялата страна. „Най-вероятно ще се обявят решенията на брифинга в четвъртък. Виждате растящия брой на заболелите, необходимостта от прием на хора от по-ниски възрасти. Най-вероятно мерките ще влязат в сила в София от събота, а от понеделник – в цялата страна. Има още два-три дни за доуточняване на нещата”, сподели Ангел Кунчев.

Ще се затворят заведения фитнеси, молове, училища, детски градини, ще се забранят обществени прояви на открито и закрито, за да се овладее този последен пик на коронавируса, който очакваме в следващите 2-3 седмици, уточни Кунчев. Той очаква след това да се нормализират нещата с вируса. Но е категоричен, че е назрял моментът за по-строги мерки. Засега здравните власти не обсъждат ограничаване на движение извън населените места, защото това е тежка мярка, тя пречи на хората, излишна е. Целта на локдауна е да се избегне струпването на хора, защото вирусът се предава по-лесно и на по-малки възрасти.