Спартак Склаве победи Орел в Лебница

Мартин Смилянски донесе победата на Спортист Струма срещу Градешница
април 28, 2021
Общинският съвет в Сандански ще заседава утре
април 28, 2021
Срещата от 18 кръг за първенството на областна група Струма-1 между отборите на Орел Лебница и Спартак Склаве започна с натиск на футболистите на гостите. Първият гол в срещата отбелязаха футболистите от Склаве в 9-та минута, когато след центриране от ъглов удар, изпълнен от Васил Феридаров включилия се в помощ на нападението централен защитник Кирил Мечев с крак отклони топката в мрежата за 0:1. Течеше 19-та минута, когато Илиян Сухарев след скоростна атака по левия фланг проби защитата на домакините и видя свободния Илия Чакалов, който с прецизен шут изпрати топката в сглобката отляво на домакините за 0:2. В 25-та минута след груба грешка на защитата на гостите лявото крило Крум Христов от отбора на Орел намали на 1:2 и върна колегите си в играта. До края на първата част на срещата футболистите и на двата отбора търсеха начин за промяна на резултат, но това така и не се случи. При резултат 2:1 за отбора на гостите футболистите на двата тима се прибраха на почивка.
Още в началото на второто полувреме Илия Атанасов тръгна на скорост с топката по десния фланг, проби защитата на домакините, насочи топката към чакащия в наказателното поле Илия Чакалов и от движение той опъна мрежата зад стража на Орел  за 1:3. Това напълно отчая футболистите от Лебница. В 59-та минута атака , подета от средата на терена от Илия Атанасов, който видя свободния Васил Феридаров, той мигновено насочи кълбото към свободния Илия Чакалов, който от мястото на дузпата направи безпомощен вратаря на домакините за 1:4. До края на срещата и д
 вата отбора играеха предимно в средата на терена, липсваха чисти голови положения и мача завърши при резултат 4:1 за отбора на Спартак Склаве.
„Загубихме от един много силен отбор и победата не бива да омаловажаваме, защото те стояха по-добре на терена. Липсваха ни няколко контузени и болни футболисти и това даде своето отрицателно отражение на качеството и резултатността на играта на отбора ни”, сподели президентът на ФК Орел Васил Джибов-Полковница.
„Играхме с голям хъс и желание за победа, защото знаехме на кого гостуваме. Всички бяхме един много добър и сплотен колектив, който знаеше какво търси и постигнахме напълно заслужена победа. Следващият ни мач ще бъде срещу единия от силните отбори в областна група Струма 1-този на Левуново 2014”, заяви Стойчо Герчев от отбора на домакините.
„Отлично подготвен терен. Мач без грубости. Поздравявам футболистите на двата отбора за отношението както помежду им през целия мача, така и към съдийската тройка Любо Танев, Илия Илиев и Светослав Георгиев. Давам висока оценка на ръководството на ФК Орел за организацията, която бе създадена както на терена, така и извън него”, сподели делегата на мача Страхил Шурков.
Източник : Novsport.com