Мартин Смилянски донесе победата на Спортист Струма срещу Градешница

Сандански с богата програма за празника на града
април 27, 2021
Спартак Склаве победи Орел в Лебница
април 28, 2021

Със силено домакински натиск започна мачът от 18 кръг за първенството на областна група Струма-1 между отборите на Спортист от с.Струма Струма и Градешница от с.Долна Градешница. Много атаки пред двете врати, но много пропуски и добри прояви на вратарите на двата отбора. В 42-ра минута при атака на домакините Георги Арсов бе повален в наказателното поле на гостите и отлично ръководещия мача Павел Любенов справедливо отсъди дузпа, която Мартин Смилянски превърна в гол за 1:0. Това попадение се оказа единствено в първата част на срещата.

След почивката срещата започна равностойно. Постепенно гостите заиграха на по-високи обороти, търсейки изравняване на резултата, но защитата на Спортист, отлично водена от Мартин Смилянски, следеше отблизо набезите на противниковите футболисти. След 60-та минута домакините отново заиграха в свой стил и все по-често се озоваваха пред наказателното поле на Градешница. Илия Каталски и Георги Арсов като по чудо отблизо не успяха да огорчат вратаря на гостите. Гостите веднъж се озоваха сами срещу вратаря на домакините, но Петър Палаханов отрази майсторски удара встрани.
Така при резултат 1:0 в полза на футболистите на Спортист Струма завърши този двубой.
„В интерес на истината стояхме по-добре на терена от колегите от Градешница. Познавахме много добре играта им, бяхме внимателни и успяхме да запазим резултата. Победата ни е напълно заслужена”, сподели Мартин Смилянски, който в същия ден навърши 31 години и си направи подарък с попадението, което донесе трите точки на отбора му.
Източник : Novsport.com