Сандански с богата програма за празника на града

Великденски благотворителен базар се организира утре в Сандански
април 27, 2021
Мартин Смилянски донесе победата на Спортист Струма срещу Градешница
април 28, 2021

На светли четвъртък след Великден град Сандански чества традиционно своя празник.

Тази година община Сандански разгръща празничната програма в рамките на три дни, в които всички гости и жители на града ще се насладят на различни прояви, спазвайки българските традиции, преплетени със съвременно изкуство, много настроение, танци, игри  и музика.

Празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански започват още на 4 май /вторник/ с уникален концерт на Камерна опера – Благоевград, съпътстван от Музикално поетичен рецитал на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ и Самодеен театър „Пейо К. Яворов“. Концертът ще се проведе в неповторимата атмосфера на Епископска базилика – Сандански. Начален час: 19:00 ч.

Светла сряда община Сандански посвещава на децата на града. Тази година за първи път денят преди Празника на град Сандански се посвещава на малки и пораснали с много игри, забавления, музика и танци. Още от 10:00 ч. сутринта парк „Свети Врач“ се превръща в арена за много игри и настроение. За феновете на популярното риалити „Фермата“, община Сандански организира „Фермерски игри“ с любимата Юлиана Попдимитрова – участник в сезон 2. В празничния ден ще се проведе и традиционният Велопоход, а точно в 16:00 ч. пред сградата на община Сандански ще посрещнем иконата на Света Богородица „Св. Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до храм „Св. вмчк. Георги“. Денят ще завърши с Детски празничен концерт в Летния театър – „Децата на Сандански пеят и танцуват“ със специален гост – поп звездата Дара.

Празникът на град Сандански, който тази година съвпада с Деня на храбростта и на българската армия – 6 май, ще отбележим подобаващо с много настроение и наситена програма. По традиция, на манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ в 13:00 ч. ще се извърши водосвет с иконата на „Св. Богородица“, а малко по-късно ще се проведат и Народните борби.

Кулминация на празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански ще бъде празничният концерт, който тази година ще се проведе на Летния театър. Всички гости и жители на град Сандански ще се насладят на изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“, Танцов състав „Празник“ и Василиа Петрова. Специални гости на празничната вечер ще бъдат уникалните артисти от Музикално-танцова група „Вакали“ и една от емблемите на българската народна песен – Румяна Попова.

Всички събития от празничната програма на община Сандански са с ВХОД СВОБОДЕН.

С оглед избягване струпването на много хора на едно място, празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански ще се проведат в три дни.