Младите лица в изборите за народни представители : Константин Стаев

Младите лица в изборите за народни представители : Ивелин Терзийски
октомври 25, 2021
Община Сандански ще изгражда система за видеонаблюдение
октомври 25, 2021

Константин Стаев е роден на 11 юли 1997г. Завършва бакалавър по Международни отношения в СУ „Св.Климент Охридски“ през 2020г. Предстои му защита на магистърска теза в направлението политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет.

Има стажове в постоянната комисия по външна политика към Народно Събрание на Република България, както и в Европейския парламент. Включва се като доброволец в първа инфекциозна клиника на ВМА, за което е награден с почетна значка на Министерство на отбраната. Работи в публичната сфера, като се занимава с управление на европейски проекти. Колумнист е в политическия блог The Conservative Online, в който пише статии на теми, свързани с агресивната външна политика на Турция, зелената сделка, пакетът мобилност и др.

Константин Стаев е един от най-активните младежи на ВМРО, като е и действащ секретар на националния младежки комитет на Организацията. Проявява интерес към външна политика и по-специално към европейската политика и регион Балкански полуостров.

Кандидатът за народен представител смята, че младите хора са нужни в политиката, защото те са гарант за прозрачност, а хъсът и иновативността им са необходими за по-бързото и ефективно развитие на страната ни.

„Реших отново да бъда част от листите на ВМРО, защото българската политика е в изключителна криза, а аз не съм човек, който може да стои отстрани безучастно и да гледа. Вярвам, че знанията ми, натрупани в университетите и стажовете ми ще бъдат полезни и въпреки младостта си се чувствам подготвен и уверен за тежката работа, наречена „народен представител“. Като представител на ново поколение, си поставям ясната цел да докажа, че политиката в България има нужда от млади хора, които да донесат истинската промяна, която е нужна на страната ни. Признанието да бъда номиниран за кандидат за депутат ме мотивира да работя още по-усилено, но и по-отговорно. Изучавал съм две политически специалности и за мен е важно да върнем политиката в гражданите, затова се старая да се вслушвам в идеите на всеки човек, с когото имам възможността да разговарям.“