Община Сандански ще изгражда система за видеонаблюдение

Младите лица в изборите за народни представители : Константин Стаев
октомври 25, 2021
Община Сандански подменя тротоарните площи от пазара до ГУМ
октомври 25, 2021

Система за видеонаблюдение ще бъде създадена поетапно и спрямо възможностите на общината реши Общински съвет – Сандански. Предложението за изграждане на подобна система по подобие на много общини е на съветниците от ВМРО – Владимир Бабанов, Ивелин Терзийски и Николай Шаламандов.

Текстовете за изграждане на системата за видеонаблюдение бяха включени в Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите на община Сандански.

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов подкепи идеята на вносителите и заяви, че общинска администрация и до този момент е поставяла камери, но амбицията е наблюдението да обхване максимално повече точки в град Сандански и населените места. Той увери съветниците, че системата ще се въвежда поетапно и спрямо финансовите възможности на общината, а използването им ще бъде без да се нарушават правата на гражданите.

Един от вносители Ивелин Терзийски отбеляза, че целта на предложението е опазване на общинската собственост, общата инфраструктура, както и повишаване на безопасността на жителите и гостите на града, също така и превенция срещу нарушения и престъпления. Николай Шаламандов внесе яснота по предложението и допълни, че ще бъдат заложени средства в новия бюджет за 2022 година. Кирил Ханджийски подкрепи предложение като заяви, че това е пътя и в чужбина това е дългогодишна практика.

Така с 16 гласа „ЗА“ и 4 гласа „Въздържали се“ предложението бе прието.