Започва изграждането на резервоар за питейна вода в село Поленица

Вихрен пусна в продажба билетите за мача с Левски
ноември 14, 2022
Само за седмица в Сандански са отровени няколко кучета
ноември 15, 2022
Днес, със символична първа копка, кметът на община Сандански г-н Атанас Стоянов и управителя на фирмата строител, поставиха началото на строително – монтажните дейности по изграждането на резервоар за питейна вода в с. Поленица, община Сандански.
Изключително важен проект, чиято реализация ще реши един дългогодишен проблем за жителите на с. Поленица, свързан с честите аварии и недостатъчния дебит на водоподаването на питейна вода. Резервоарът е крайно належащ и чакан от десетилетия. Неговото изграждане ще реши проблема с водоснабдяването на едно от най-големите села в община Сандански. Нещо повече – новият резервоар косвено ще подпомага и водозахранването на част от кв. „Изгрев“ в град Сандански.
Резервоарът за питейна вода ще бъде вкопан, двукамерен, монолитен и стоманобетонов, с вместимост 500 куб. метра. Около съоръжението ще бъде изградена и ограда.
Срокът за изпълнение на обекта е 180 календарни дни, а общата стойност на проекта е в размер на 359 хил. лв. с ДДС.
Кметът на община Сандански пожела успешна и безпроблемна реализация на проекта, а ритуален водосвет за здраве и проспоритет бе отслужен от отец Никола Златински –председател на храм „Св.вмчк. Георги“ и отец Димитър Сарадинов!
Реализацията на подобни проекти са от изключителна важност и са резултат от усилията на община Сандански за финансово обезпечаване на значими инфраструктурни проекти, касаещи развитието на общината ни.