Само за седмица в Сандански са отровени няколко кучета

Започва изграждането на резервоар за питейна вода в село Поленица
ноември 14, 2022
Мария Игнатова играе учителка в Сандански
ноември 15, 2022

Само за седмица в централната градска част в Сандански са отровени няколко кучета, като сред тях има и отглеждани в домашни условия, пише struma.bg.

На ужасяваща гледка се натъкнала преди дни Иванка Здравкова на ул. „Никола Вапцаров“ в Сандански. Пенсионерката е подала сигнал на тел. 112, след като тя самата е станала свидетел на смъртта на куче.

„Кучето умря пред мен. Веднага разбрах, че става въпрос на отравяне, тъй като започна да повръща бяла пяна и за минути издъхна. Не знам какви са тези хора, които хвърлят отрова по алеите и парковата зона. Децата си играят по алеите и вероятността да попаднат на някаква примамка с отрова е много голяма. Отровеното куче бе вдигнато веднага след като подадох сигнал.

Преди дни две кучета бяха намерени мъртви на ул. „Стефан Стамболов“. Едното е прегазено от автомобил, а другото е умряло вероятно пак от примамка с отрова”.

Отрова във вид на хапчета е поставена като капани в централната градска част, в кварталите „Изгрев“, „Спартак“ и около автогарата. От няколко дни са изчезнали и 3-те кучета, които близо година живяха в зелените площи пред сградата на Дома на културата. Сигнал за отглеждане на десетина котки пред входа на жилищен блок на ул. „Солидарност“ в Сандански пък е подаден на дежурния телефон в община Сандански.

Възрастна жена храни уличните котки пред входа на жилищната кооперация, където на партерния етаж се помещава детска яслена група и детска градина, възмутени са санданчани.