Всички кандидати за депутати ясни до 30 август. Кои ще бъдат номинираните от Сандански?

Скоро трябва да започне реконструкцията на бул.Европа
август 3, 2022
Площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата ще има в 3 ОУ „Христо Ботев“
август 5, 2022

Имената на всички кандидати за депутати ще станат ясни на 30 август. Това е последният срок, в който номинациите за изборите на 2 октомври може да бъдат внесени в избирателните комисии.

По 115 лв. ще получат председателите на секционните избирателни комисии. Това обаче е с 15 лв. по-малко от възнагражденията, които получиха на първия тур през ноември 2021 г.

По 100 лв. ще отидат при секретаря и зам.-шефа на секционна комисия, при тях намалението е с 20 лв. Възнаграждението за обикновени членове на СИК е 85 лв.

Вече текат и номинациите за кандидат депутати в партиите.  Ще има ли отново Сандански депутат, след като в последното 47 НС липсваше такъв?

Любопитно е на кои имена ще се спрат партийните структури в курортния град.

Очаква се от Герб отново да заложат на общинския ръководител Стоян Стоев, но не е изключена и изненада в последния момент и да бъде избран някой от общинските съветници в местния парламент.

Загадка засега е дали Сандански ще има представители в листите на Продължаваме Промяната, Възраждане, Демократична България и Български възход, тъй като и до този момент тези партии нямат ясно изразени структури и лидери. И тук изненади не са изключени.

Има Такъв Народ залагаше на предишните избори на Христо Гушков, който бе депутат за кратко в 46-то НС, но сега най-вероятно той няма да попадне сред номинираните.

Два избора през април и ноември място в кандидатската листа за 1 МИР на БСП намираше Младен Тимчев, който обаче в момента е директор на Държавен фонд „Земеделие” Благоевград и е много вероятно  да не участва в тези избори.

ВМРО, които и на изборите през април, юли и ноември се представиха добре, въпреки слабия резултат на партията на национално ниво, също не са готови с листите си. Те залагаха на различни имена и на трите избора и засега яснота кой ще е техният кандидат няма.