Спортният министър Красен Кралев посети Сандански

На 4 февруари гласуват Бюджет 2021 г. на община Сандански
януари 29, 2021
Стартира данъчната кампания в община Сандански
януари 30, 2021
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе срещи със спортни клубове от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Целта на срещите беше спортният министър да се запознае със състоянието на спортната инфраструктура и проблемите пред клубовете от региона.

Кралев проведе среща с кмета на Сандански Атанас Стоянов. Двамата обсъдиха изготвянето на проект за закрит плувен басейн. Стоянов обяви, че на следващото заседание на Общинския съвет ще бъдат одобрени правила за ползване на многофункционалната спортна зала от местните клубове.

В Сандански Кралев и представителите на двата местни клуба по плувни спортове коментираха възможността за изграждане на закрит басейн, какъвто липсва в града. Според председателя на ПК „Вихрен“ Николай Вакареев градът е един от основните центрове на плуването в страната. За двата местни тима се състезават националите Антъни Иванов, Любомир Епитропов и Йордан Янчев.

„В Сандански изградихме многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна 3,3 млн. лв. Направен беше и ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона, който ММС финансира с 236 690 лв. Намерението ни е в следващия мандат да започнем изграждането на инфраструктура за плувните спортове. Плуването в България през последните години се развива изключително успешно. Това е фундаментален спорт, който се радва на огромна популярност“, заяви Красен Кралев.

С представителите на ФК „Вихрен“ беше обсъдена възможността за реновиране на терена на градския стадион в Сандански. Отборът, който играе в Трета лига, има шансове за завръщане в професионалния футбол.

Министър Кралев и Андрей Новаков посетиха I ОУ „Св. Климент Охридски“ в града. В учебното заведение няма подходящи условия за практикуване на часовете по физическо възпитание. То попада във втората група от училища, които ще се сдобият с физкултурни салони, изградени със средства, отпуснати от правителството. Директорът Виолина Андреева запозна спортния министър с терена, на който може да бъде изградено подобно съоръжение. В I ОУ „Св. Климент Охридски“ учат 465 деца.

 

Източник : Министерство на младежда и спорта