Сандански търси добрите дела за 2021 година

Откриха нерегламентирано сметище между Сандански и Поленица
януари 11, 2022
Обновиха камерната зала в Дома на културата
януари 14, 2022

Инициативата е една възможност да напомним на обществеността за Доброто и Толерантността, Надеждата и Съпричастността. Те са израз на нашето отношение, загриженост и човечност, те са желание за промяна, те са сила и най-вече смелост.

Търсейки доброто у хората, дарили надежда и извършили добрини – достойни, хуманни, високоморални, ние решихме да открием и тази година тези хора, проявили изключителна отговорност, съпричастност и толерантност през изминалата година, за да ги уважим и да почетем публично стореното от тях добро. Добро, което не остава незабелязано!

 Как може да участвате в инициативата Подари надежда“?

  1. Всеки гражданин на община Сандански може да номинира човек или екип, извършили добро. Допускат се и групови номинации, когато повече от един човек е участвал в планирането, организирането и осъществяването на доброто дело.
  2. Номинацията е писмена и мотивирана.
  3. Добрината трябва да е реализирана през календарната 2021 г.
  4. Номинацията трябва да съдържа следната информация:
    • От кого е номинацията /трите имена, телефон за контакт/;
    • Кой/ Кои е/са номинирани;
    • Описание на доброто дело.

Номинациите трябва да бъдат изпратени до 19 януари, на email: oba_sandanski@abv.bg  или на място в сградата на община Сандански, Административен център – Деловодство.

Във втория етап „Подари надежда“ за 2021 г. ще бъдат разгледани всички добротворни дела, от сформирана комисия.

Дарителите на надежда ще бъдат обявени и наградени на 26 януари!

Номинирай твоите герои, подарили надежда! Нека всички научат за тях!

Община Сандански продължава добрата инициатива „Подари надежда“. Събитието се провежда за първи път през 2014 година след решение на Общински съвет – Сандански и по предложение на тогавашният съветник Емил Терзийски, след пауза от няколко години събитието бе възобновено през изминалата година след предложение на съветника Ивелин Терзийски. През  миналогодишното издание кметът Атанас Стоянов връчи приза на лекарите на МБАЛ „Югозападна“.