Откриха нерегламентирано сметище между Сандански и Поленица

ФК „Вихрен“ Сандански организира международен футболен турнир за деца
януари 10, 2022
Сандански търси добрите дела за 2021 година
януари 11, 2022
В общинска администрация към община Сандански е постъпил сигнал за нерегламентирано сметище в местност между гр. Сандански и с. Поленица. В снимковия материал се виждат купчина отпадъци. Въпреки, че общината осигурява регулярно нови съдове за смет, които се поставят по строго определена схема, недобросъвестни граждани продължават да изхвърлят битовите си отпадъци сред природата, недалеч от населените места.
От Община Сандански информират, че  ще предприемат мерки по почистването на района и същевременно призовават гражданите  да пазят природата чиста и приветлива. Санкцията за подобно нарушаване на Закона за управление на отпадъците за физическа лица е до 1000 лв. и от 1400 до 4000 лв. за едноличен търговец или юридически лица.
От община Сандански информират гражданите за следната услуга :
„Ако ви предстои изхвърляне на голямо количество отпадъци от бита, може да се възползвате от следните услуги на Община Сандански и „Стройкомтранс“ ЕООД , като направите няколко стъпки.
✅Извозване на строителни отпадъци с 4 куб. Контейнер. В рамките на град Сандански цената на услугата е 60 лв. с ДДС. Извън града цената е 60 лв. + 1,2 лв./км.
✅Извозване на едрогабаритни отпадъци със самосвал.
За извършване на дейността си „Стройкомтранс“ ЕООД разполагат с необходимия набор от специализирана техника, включваща универсални сметосъбиращи машини, контейнеровози, цистерни, мотометачки, специализиран автомобил за дезинфекция и измиване на съдове и други.
☎️За предоставяне на услугата за извозване е необходимо предварително записване на телефон: 0746/ 3 24 76, поне 24 часа преди извозването.“
*Снимката е илюстративна