Партиите се стягат за избори. Номинациите в Сандански още неясни

Сандански домакин на още един футболен турнир през февруари
януари 28, 2021
Интервю с директора на III ОУ „Христо Ботев“ Румен Сидеров
януари 28, 2021

До парламентарните избори остават малко повече от два месеца и половина и въпреки, че повечето партии декларираха готовност, тепърва предстои да се види резултатът от формирането на коалиции, подреждането на листите и подготовката на кампаниите.

В близките седмици се очаква ще има ли „освежаване“ на листите в ГЕРБ, ще има ли размествания в БСП, как ще се яви ВМРО, съвместно или в коалиция, как ще изглеждат листите на „Има такъв народ“ и „Изправи се.БГ“.

ГЕРБ стартиратаха процеса по номинации за народни представители във всички общински структури, а крайният срок е 8 февруари, след което думата ще има Изпълнителната комисия на партията.

В област Благоевград от ГЕРБ се спрягат имената на досегашните депутати Георги Динев, Даниела Савеклиева, Стефан Апостолов, Александър Мацурев, шефът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, лидерът в Разлог д-р Тончев. Неофициално сред номинираните от Сандански е Стоян Стоев, но изненадващо с номинация е възможно да има и хора, които не са членове на партията.

Номинациите в БСП-Благоевград също продължават. Неофициално сред номинираните за кандидатски листи са Александър Симов, Николай Бошкилов, Любен Милев, Гергана Янчева, Владимир Пандев. Слуховете в Сандански слагат в листата на социалистите и общинския съветник Младен Тимчев.

Любопитно е как ще изглежда листата на партията на Слави Трифонов в областта. Лидерът за област Благоевград Илко Стоянов е сред потенциалните кандидати за депутат от листата на „Има такъв народ“, но официална информация от партията няма.

„Във ВМРО обсъждаме самостоятелно участие на изборите или в коалиция Обединени патриоти. Разбира се ние ще включим в нашите листи голям брой гражданска квота, както е било и преди“, каза лидерът Красимир Каракачанов пред Нова ТВ. Област Благоевград е считана за бастион на ВМРО, традиционно партията има отлични резултати в Пиринския край. На последните местни избори в Сандански за кмет бе избран зам.председателят на партията Атанас Стоянов. Засега официална информация за номинирани от курортната община няма.

Останалите партии „Изправи Се.БГ“, „Демократична България“ също провеждат вътрешни разговори и сондажи за явяването на Парламентарните избори на 4 април. За ДПС, както обикновенно информация липсва.

Едно е ясно, близките седмици ще бъдат решаващи за партиите.