Партиите се регистрираха за изборите! Ще има ли Сандански свой представител в следващото Народно събрание?

Одобрено е финансирането за укрепване на отводнителния канал в село Левуново
февруари 17, 2021
Бившият национален състезател по плуване Венцислав Айдарски навърши 30 години
февруари 17, 2021

Последен ден за регистрации на партии и коалиции в ЦИК за предстоящите избори. През последните 10 дни общо 23 политически партии и коалиции подадоха документи за регистрация за изборите. Днес сутринта това стори и ПП Герб.

Партиите и коалициите могат да подават заявление за участие днес до 17 часа. До 12 февруари пък кметовете трябваше да формират избирателните секции на териториите на общините.

След регистрацията на политическите сили ЦИК ще регистрира и кандидатските им листи – крайният срок за това изтича в 17.00 ч. на 02.03.2021 г.

Към този момент все още текат номинации в партийните структури. Очаква се Сандански също да има своите представители в кандидатските листи. Към този момент само БСП-Сандански са оповестили официалния си кандидат, съветникът Младен Тимчев, който ще бъде трети в листата на социалистите.

Партиите с най-голямо влияние в Сандански ВМРО и Герб все още не са съобщили своите имена. В близките дни се очаква това да стане официално. Другите новосъздадени партии като Има такъв народ и др. все още не са обявили ще имат ли представител от Сандански.

Ще има ли в 45-то Народно събрание депутат от Сандански, предстои да видим.

Припомняме, че два мандата депутат от Сандански от ВМРО (Обединени патриоти) в 43-то и 44-то Народно събрание  бе сегашният кмет Атанас Стоянов. Александър Манолев пък бе избран на изборите през 2017 от ПП Герб, в последствие той бе зам.министър на икономиката.