Одобрено е финансирането за укрепване на отводнителния канал в село Левуново

Временна комисия ще решава дали да пусне в експоатация новата автогара в Сандански
февруари 16, 2021
Партиите се регистрираха за изборите! Ще има ли Сандански свой представител в следващото Народно събрание?
февруари 17, 2021
Днес, на свое заседание, Министерски съвет одобри внесения от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, проект за реконструкция на отводнителния канал в село Левуново. На заседанието на правителството присъства и кметът Стоянов, който представи проекта и мотивира искането за финансиране. Одобреното предложение е на обща стойност 910 902 лв. с ДДС.
Проектът предвижда изграждане на две подпорни стени на отводнителното дере– дясната е с дължина 90 м., а лявата укрепителна стена е с дължина 273 м. Дерето, което е в регулационните граници на селото, от години създава сериозни проблеми за населението при проливни дъждове и по-високи нива на водите. От двете си страни, дерето граничи с недобре укрепени улици и това създава условия за свличане на земни маси, а и често причинява немалко материални щети за живущите около него. С укрепването на улиците и реконструкцията на дерето, ще се предотврати преливането на дъждовни води от него. Неговата корекция несъмнено ще ограничи и неприятните миризми от канала, като допринесе за по-чиста и благоустроена жизнена среда в село Левуново.
Реализирането на проекта ще спомогне за цялостното благоустройство на района и ще повиши чистотата на водите, въздуха и околната среда в село Левуново.
Източник : Община Сандански