Откриха „Есенни вечери на изкуствата“ в Сандански

Общински съвет-Сандански ще гласуват предоставяне на моторна шейна за Планинската спасителна служба
октомври 21, 2022
МБАЛ „Югозападна“ търси съгласието на Общински съвет за закупуването на нови апарати и поставяне на фотоволтаици
октомври 22, 2022
Дългоочакваното събитие, посветено на изобразителното изкуство, музиката и словото бе открито тази вечер от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов.
Тридневният форум на изкуствата се организира от Клуб за литература, изкуство и култура, град #Сандански и община Сандански и събира художници, творци, музиканти и писатели, чийто корени са от нашия град.
Първата вечер бе посветена на художници от Сандански и региона, които представиха картините си в Художествената галерия на Дома на културата.
„Есенни вечери на изкуствата“ ни срещна и с Олга Николова – основател и главен редактор на онлайн списанието за литература „Пеат некогаш“. Завършила докторат по английска и американска литература в Харвард. Живяла в САЩ и Франция, а от няколко години – в Сандански. Преподава в Американския университет в Благоевград. През месец май тази година излезе сборникът ѝ с есета „Опорна точка“, публикуван от издателство „Факел“.
Вечерите, посветени на изкуството продължават и утре в 16:00 ч. в Епископска Базилика – Сандански / Bishop’s Basilica – Sandanski с музикално-поетична вечер, с участието на VAGABONDCELLO и класически концерт на Симеон Симеонов. По-късно в парк „Свети Врач“ музикалната вечер продължава с концерт на ЛаТекст, Комбина Блус Бенд, KAMA MUTA и Зорко.