Обновяват по проект ДГ „Здравец“ в Сандански

Илия Пасков е новият председател на СХРТ – Сандански
февруари 8, 2021
Утвърдиха културния календар за 2021 година в Сандански
февруари 9, 2021
Министерството на труда и социалната политика одобри внесения от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов проект за основен ремонт и обновление на Детска градина „Здравец“. Одобреното предложение е съфинансирано от Министерството на труда и социалната политика и община Сандански по проект „Красива България“ и е на обща стойност 260 000 лв. с ДДС.
Детската градина, в която се възпитават и обучават 150 деца, ще придобие изцяло нов облик. Предвижда се да бъдат извършени основни ремонтни дейности в голяма част от спалните помещения, занималните, санитарните възли, кухненския блок, пералното помещение и административно – медицинския сектор. Ще бъдат обновени всички стени, тавани и подове в помещенията на сградата. Нови интериорни врати ще заменят старите. Санитарните помещения ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани съобразно съвременните изисквания за детски заведения. Електрическата инсталация, както и водопроводната и канализационната система, също ще бъдат подменени.
Спалните помещения и занималните ще бъдат обновени и с нови детски креватчета и матраци, като малчуганите от ДГ „Здравец“ ще се радват и на нови детски гардеробчета, пейки, масички, столчета, бюра и шкафчета.
Стремежът на община Сандански е насочен в подкрепа развитието на предучилищното образование и възпитание на най-малките. Подходящата образователна среда и по-добрите условия в детските градини са сред основните цели на общината.