Футболистът от Сандански Милен Стоев : С достатъчно труд човек може да постигне всичко

Скандал на сесия на Общинския съвет в Сандански
април 2, 2021
Изборите в Община Сандански! Актуални данни
април 4, 2021

Милен Стоев е един от талантливите български защитници в българския футбол.

Милен Стоев е роден на 19.09.1999 година в град Сандански. Юноша е на Вихрен Сандански, където прави първи стъпки в мъжкия футбол, едва на 16 години. След убедителни игри за санданчани той е привлечен в една от приятните изненади в българския футбол – Арда Кърджали. Милен Стоев е и бивш младежки национал на България.

Ето какво сподели той пред екипа на Sandanski.live :

-Милене, здравей. Утвърди се като един от основните футболисти на Арда. Като цяло трудно ли е за един млад български играч да се наложи в Първа лига?

Здравейте, разбира се, че е трудно, тъй като изискванията са много по-високи и винаги трябва да даваш максимума от себе си. Доста време чаках шанса си и се радвам, че трудът, който полагам дава резултат и успявам да надграждам.

-Смяташ ли, че Арда е точното място за теб, откъдето може да предприемеш и така важния за всеки наш футболист трансфер в някои от грандовете в българския футбол или чужбина?

Абсолютно съм сигурен че Арда е най-доброто място за моето развитие. В отбора се работи на много високо ниво и всички условия, които имаме тук дават предпоставка да покажеш най-доброто от себе си.

-Кой е футболистът, от когото най-често взимаш пример във вашия отбор?

Трудно е да отлича само едно име, тъй като в отбора има много опитни футболисти. Лично аз се старая да взимам от всеки по нещо, защото определено има на какво да ме научат както на терена така и извън него.

– Беше част от младежкия национален отбор, какъв е пътят, за да излезем от тази криза, в която е попаднал националният ни отбор ?

Със сигурност не съм аз човекът който може да каже как трябва да излезем от тази тежка ситуация, но смятам че трябва всеки един българин да е зад отбора и да прояви нужното търпение и нещата ще се получат.

-Роден си и си изразстнал в Сандански, юноша си на Вихрен и от тук тръгна за големия футбол. На кого си благодарен и кой треньор има най-голям принос за твоето развитие?

Благодарен съм на всеки един треньор с който съм работил в школата и в първият отбор. Ако трябва да отлича някого това са Петър Златинов и Панталей Маникатов.

– Какви са целите ти през този сезон? Докъде се простират футболните ти мечти?

На първо време искам да се възстановя възможно най-скоро от контузията, която имам , за да мога отново да съм полезен на отбора. Сезонът се развива добре за нас и се надявам да го завършим подобаващо. Колкото до мечтите ми, предпочитам да работя усилено, а не да летя в облаците. Смятам че с достатъчно труд човек може да постигне всичко.

-Какво ще пожелаеш на читателите на Sandanski.live

Пожелавам им да са живи и здрави и да вярват в себе си!