Кметът Стоянов категорично опроверга спекулациите, че той и негови близки са ваксинирани

В Сандански има нарушения при COVID ваксинирането, но вероятно няма да има наказания
януари 15, 2021
Част от общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава
януари 15, 2021

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов опроверга категорично спекулациите и слуховете, че той и неговото семейство са сред ваксинираните през изминалата седмица.

В личния си профил във Facebook, кметът на Сандански написа :

„Ваксинационният процес в Сандански, предизвикал сериозен обществен отзвук, явно активно се използва и за политически цели.
Нещо повече! Чрез насаждане на неверни и лъжливи твърдения за мен, непочтено бе замесено и моето семейство.
Категорично заявявам, че нито аз, семейството ми или пък близък роднина, сме ваксинирани по един или друг начин. Лъжливите медийни внушения в сайтове и социални мрежи относно моята или на близките ми ваксинация, не са истина и могат да бъдат проверени. А и подлежат на наказателна отговорност.
Съзнателно изчаквах края на назначената от Министерството на здравеопазването проверка по случая с ваксините в Сандански. След публично оповестената информация от брифинга днес, съвместно с кметовете на общините Петрич, Струмяни и Кресна, изпратихме официално искане до Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“за предоставяне на цялостната информация и документация от проверката по случая.
След получаването им, ще бъдат предприети съответни адекватни действия по казуса.“
Отношение по случая взе и кметът на Петрич Димитър Бръчков, който заяви „Няма да предприемаме никакви действия, докато не получим официалното становище на Министерството на здравеопазването. След като получим отговор, първо ще се запознаем с одита, след което ще изслушаме управителя на болницата д-р Тонев. Аз като кмет и работодател на управителя на болницата изразявам личната си позиция, че по време на епидемичната криза д-р Тонев се справи много добре като ръководител на двата филиала в Петрич и Сандански.“