Интервю с Ивелин Терзийски, кандидат-депутат в 1 МИР – Благоевград : Всеки глас на изборите е ценен, още повече в този тежък за страната период

Управителят на болницата в Сандански: Медиците са уморени, не ни достигат хора в борбата с Ковид
ноември 3, 2021
„Булекопак“ АД и община Сандански организират конкурс „НАШАТА ЗЕЛЕНА ЕЛХА“
ноември 9, 2021

Г-н Терзийски в последната седмица от предизборната кампания сме, как преминава тя за Вас ?

Да, наистина остават няколко дни до изборите на 14 ноември. Дни, в които всеки един от нас трябва да направи информиран избор и да реши на кого да се довери с вота си в неделя. Честно казано кампанията протича изключително трудно, най-вече заради тежката пандемична ситуация с Ковид-19, наред и с икономическата, енергийната и социалната криза. През тези седмици заедно с моя екип и съмишленици ограничавахме максимално събирането на големи групи хора на едно място, а ако го правехме, то бе на открито, защото здравето и животът на хората трябва да бъдат на първо място – преди изборите и всичко останало. Поради тази причина преди няколко дни обявих публично, че спирам личните предизборни срещи с хората, за да предпазим здравето им. И все пак като кандидат за народен представител се постарах моите идеи и виждания да достигнат до максимална част от гражданите.

Какво бихте искали да кажете на тази част от населението, които се колебаят и все още не са решили коя партия и кандидат да подкрепят ?

На първо място бих искал да призова хората да мислят и да направят реална преценка как се е променил животът им през последните месеци и тогава да изберат за кого да гласуват на изборите. Да дадат доверието си на тези кандидати, които по някакъв начин са докоснали сърцата им, които са активни и работят за по-доброто бъдеще и истинската промяна. Въпреки умората, отегчението е необходимо да гласуваме, защото всеки глас е определящ и еднакво важен. Моето мнение е, че е крайно време да бъде сложен край на разделението и политическия реваншизъм, защото това не води до нищо добро за страната ни, още повече в тежки времена, в каквито се намираме.

Какви са най-важните проблеми за страната и региона, които трябва да бъдат решени в най-кратък срок ?

Естествено най-голям проблем е кризата с Ковид пандемията. По мое мнение и по това на специалисти контролът върху нея е изпуснат, въведените преди седмица мерки с т.н „зелен сертификат” са твърде закъснели и неработещи. Ежедневно умират хора, липсва кислород, лекарите и болничните легла не достигат. Предприетите мерки до този момент са твърде хаотични, а очевидно е и, че се изчакват изборите, за да се предприемат някакви действия за борба с Ковид – кризата, което е жалко, човешкият живот е най-голямата ценност и това трябва да бъде водещо. Наред със здравната криза се сблъскваме и с високите сметки за бита, тока, парното, топлата вода, а същевременно бизнесът е затруднен изключително много в условия на Ковид. За съжаление не виждаме реални действия и мерки от страна на служебното правителството. В този момент на България е нужна отговорна политика, а не такава осланяща се на „анти – бивш премиер”, защото от това губим само и единствено ние.

Г-н Терзийски защо хората трябва да гласуват за вас?

Защото не ми е безразлично какво се случва в страната и региона ни. Защото също като тях – искам по-добър живот. Винаги съм бил отговорен и принципен и съм се старал с обществените си прояви да бъда в полза на жителите на община Сандански.

Ще разчитам на вота на всички граждани, които са проследили инициативите ми през последните години, както и работата ми в Общински съвет – Сандански. С действията си като общински съветник съм доказал, че държа на думата си и не давам напразни обещания, не подминавам проблемите, които трябва да бъдат решени. Не се страхувам да влизам в битки за каузата на хората от община Сандански, както и да нося и лична отговорност.

Преференциалният вот има смисъл, защото дава възможност да изберете онзи кандидат, когото считате, че ще се справи най-добре и да подкрепите точно него, като отбележите и преференцията му в бюлетината.

Ако съгражданите ми преценят, че мога да съм техният кандидат, че заслужавам подкрепа, могат да гласуват с номер 21 в бюлетината и на машината и преференциално с 102.