Земедлската Гимназия с първа среща по проект“Learning through Cooperation, Collaboration and Innovation „

Борците на Сандански с успехи от Държавното първенство
ноември 19, 2019
Ученици и учители от ПГ „Яне Сандански“ и Спортно училище на работни посещения във Франция и Финландия
ноември 19, 2019

Стартирахме дейности по нов проект по програма Еразъм +! ,дейност КА2 – Learning through Cooperation, Collaboration and Innovation ! Партньори са училища от България (Сандански), Испания (Пуебла де cazalla), Гърция (Солун), Румъния (Хунедоара), Португалия(Bragança) и Швеция (Värnamo). Първата среща се проведе от 06 до 09 ноември 2019 в Сандански, защото нашето училище е координатор.

Проектът ще включва пряко над 300 студенти на възраст 14- 19 години и около 60 учители, които работят в различни образователни сфери като математика, история, литература, география, езици, ИТ, философия и изкуства. Проектът има за цел да допринесе за интернационализацията на образованието чрез използване на иновативни методи.

Освен запознаването с дигитални инструменти и виртуални платформи, необходими за изпълнението на проекта, първата среща предостави време за уточняване на детайлите по него и културни моменти като посещението на Рилски манастир, показване на традиционни танци и посещение в резиденция Сандански.