„Югозападни Еко инсталации“ продължава своята Еко кампания в училищата в община Сандански

Хитовият шоу-спектакъл „ГРАМОФОНЪТ” гостува на 23 декември в Сандански
декември 17, 2021
Цветко Петков е Ученик на 2021 година в Земеделска професионална гимназия
декември 21, 2021
Инсталацията за сепариране и компостиране на разделно събрани отпадъци – „Югозападни еко инсталации“ ООД организира кампания за ползите от разделното събиране и как подрастващите да се грижат за природата.
Екипът на инсталацията по интересен и интерактивен начин запозна учениците във IIОУ „Христо Смирненски“ със своята дейност, а под формата на игра децата показаха какво знаят за разделното събиране и рециклиране. Най-добрите получиха и награди.
Всички училища на територията на общините Сандански, Кресна и Струмяни ще получат и трицветен модел на контейнерите за разделно събиране, които ще се обслужват от „Югозападни еко инсталации“ ООД, стимулирайки учениците да изхвърлят своите отпадъци разделно.
В последните дни представители на Еко инсталацията, посетиха II ОУ „Христо Смирненски“, ПГ „Яне Сандански“ и III ОУ „Христо Ботев“ в гр. Сандански. Гост лекторът – Рени Стоянова представи презентация за разделното събиране на отпадъци и ползите от него. В края на презентацията беше направена интерактивна игра, в която учениците затвърдиха своите знания за разделното събиране на отпадъци. Най-добрите сред тях спечелиха специални награди.
Всички ученици получиха сертификат за участие в обучението.