Тежка сесия на Общинския съвет на 8 април – ще гласуват Бюджет 2022 на Община Сандански

В Сандански се провежда първата среща на местните власти на България и Северна Македония
март 31, 2022
Надежда с класика срещу Вихрен Сандански
април 11, 2022

Местният парламент в Сандански предстои да гласува на сесията този петък, 8 април, общинския бюджет за 2022 г. Точката е включена в дневния ред и е един от основните акценти на предстоящото заседание.

40 са точките в предварителния дневен ред. Сред останалите точки за гласуване попадат одобряване на общата численост и структура на общинска администрация при община Сандански за 2022 година, избор на представител за общо събрание на МБАЛ „Югозападна“ и отчети на фирмата за чистота „Стройкомтранс“ и „Увекс“.

На сесията в утрешния ден предстои да бъде избран и постянен управител на ВиК дружеството в Сандански, а кадндидат е единственно вр.и.д Димитър Димитров.

Съветниците ще гласуват и финансовите отчети за 2021 г. на председателите на народните читалища в селата Плоски, Левуново, Ново Делчево, Лешница и Дамяница.

Предстои да бъде удължен договорът за безвъзмездно ползване на помещения публична общинска собственост, находящи в сградата на БИТУСС между община Сандански и Националния осигурителен институт, поради изтичане на настоящия, който е за 5 години. Искането на НОИ е договорът да бъде удължен за срок от 10 години.

Началото на сесията е 09:00 часа в Заседателната зала на община Сандански.