Съветниците в Сандански дадоха „зелена светлина“ общината да кандидатства за Младежки център

Мария Игнатова играе учителка в Сандански
ноември 15, 2022
Протест на работници на голяма фирма за медицински консумативи в Сандански
ноември 16, 2022

Община Сандански получи „зелена светлина“ да кандидатства по Националния план за възстановяване и устойчивост за изграждане на Младежки център. С 17 гласа „ЗА“, 1 „Въздържал се“ и 2 „Против“, кметът на общината Атанас Стоянов е упълномощен да кандидатства пред Министерството на образованието и науката за изграждането на нов Младежки център.

Ако проекта бъде одобрен, то пустеещата сграда за сухи тренировки по скокове във вода ще бъде ремонтирана и ще бъде превърната в средище за млади хора.

Главният експерт Ив. Гюров  заяви, че сградата няма да промени своето предназначение, тя си остава сграда за спорт и младежка дейност. Няма да се бута, няма да се строи нагоре. „Ние трябва да получим увереност, че Общинският съвет дава съгласие Община Сандански да кандидатства по проекта и да сключи договор с проектанта.

Съветникът Георги Батев отправи питане към главния архитект дали при една реорганизация на сградата ще има проблем с ПУП-а на парк „Свети Врач“. Гл.архитект Стефан Антонов поясни, че няма да бъде в разрез с действащите решения по ПУП-а на парка.

На друго мнение бе председателят на Комисията по спорт към Общинския съвет Кирил Ханджийски. „В едната си част точката касае спортната база. Скокове във вода в момента в национален мащаб тренират по-малко от 200 деца, този спорт е закрит в община Сандански. Самата зала не касае концесията на градския басейн, а може да функционира като спортен обект.“, заяви Ханджийски.

Мария Нонева благодари на кмета Атанас Стоянов и екипа за предложението, а Ивелин Терзийски заяви, че е радостно, че Община Сандански е една от 22-те общини, включени в тази програма.

„Трябва да се направи така, че работата на този Младежки център да бъде дългосрочна и устойчива. След като общинска администрация е преценила, че това е мястото, където да бъде изграден новият център, аз ще подкрепя това предложение”, заяви Ив. Терзийски.

„Аз лично приемам за много добро предложението”, заяви Живко Иванов. . Това е перфектна възможност. Шансът, че нашата община е сред 22-те общини в страната да кандидаства, е много добра възможност”, заключи той.