Редовна сесия на Общински съвет – Сандански в четвъртък

Сашко от Сандански с шанс за участие на Световното първенство за атлети със Синдром на Даун
януари 27, 2022
Утре стартира международният детски футболен турнир „Вихрен къп 2022“
февруари 1, 2022

Общински съвет – Сандански ще проведе редовно заседание този четвъртък, от 09:00 часа в конферентната зала на парк хотел „Пирин“.

В проекта за дневен ред са включени общо 22 точки. Съветниците ще трябва да решават дали да дадат съгласие за удължаване на срока за погасяване на главницата по договор за кредит по проект на читалищата в Мелник и Сандански. Отчет на кмета Атанас Стоянов за изпълнение на решенията на ОбС-Сандански е друга точка в дневния ред.

Сред другите по-важни предложения са утвърждаването на културния и спортния календар на община Сандански за 2022 година.

Любопитно ще бъде дали като извънредна точка ще бъде включена за разглеждане ПУП-ПРЗ на парк „Св.Врач“. През седмицата стана ясно, че точката е била отхвърлена от водещата комисия към Общински съвет. По информация на в.Струма, доводите за отхърлянето са, че в така направеното предложение за гласуване на новия план на парк “Свети Врач” не са отразени направените корекции  и забележки до проектантите по време на общественото обсъждане на 26.06.2021 година. В мотивите на комисията е посочено, че не са изключени от новия ПУП частните имоти, археологическият обект,  известен като Старата турска баня, как ще бъде осигурен достъп до ресторант “Байкал”, който е частна собственост, и други такива обекти, които попадат в парковата зона.