„Преди избора“: Ще има ли Сандански депутат в следващото НС

Вихрен и Марек заедно на върха в Югозапада
март 30, 2021
Адвокат Иван Чолаков иска нови правила за частните съдебни изпълнители
март 31, 2021

Дни преди големия избор за 45-то народно събрание напрежението сред партии и кандидати в цялата страна расте. Подобно е положението и в 1 МИР – Благоевград. Сандански има също своите представители и кандидати в листите на партии и коалиции.

Сред жителите на община Сандански възниква въпроса : Ще има ли Сандански депутат в следващото Народно събрание, отговорът ще разберем в понеделник.

Към този момент най-силно впечатление правят кандидатите на БСП, ВМРО, ГЕРБ, разбира се не трябва да бъдат подценявани и партията на Слави Трифонов -„Има такъв народ“.

ВМРО се впуска в битката за място за следващото НС, а най-изявен кандидат от община Сандански към този момент е адв.Иван Чолаков, който се нарежда на четвърто място в листата. Кандидатът на социалистите за община Сандански бившият зам.кмет Младен Тимчев е трети в листата на БСП. Общинският ръководител на Герб Стоян Стоев е шести в листата на коалиция „Герб-СДС“, Христо Гушков пък е представителят на „Има такъв народ“ от курортната община.

Избирателната активност по традиция се очаква да не бъде висока, а основната причина може да се окаже пандемията в Covid-19.Все пак от правителството и ЦИК увериха, че са взети всички мерки за безопасното и нормално функциониране на изборите, предстои да видим дали ще бъде така.