Прецедент! ОбС-Сандански дебатира над час и половина по точка „Питания“

ФК Левуново с подкрепа за кандидата за народен представител Костадин Миндов
септември 30, 2022
Земеделската гимназия в Сандански удивлява с вкусна и разнообразна храна на страхотни цени в училищния стол
септември 30, 2022

Над час и половина продължи дебатирането в т.Питания по време на редовното заседание на Общински съвет – Сандански.

Освен въпроси от общинските съветници, в залата присъстваха учители от училището в с.Дамяница и родители на ученици.

В началото на сесията Мария Нонева зададе въпрос към кмета Атанас Стоянов за актуването на общинските имоти, на какъв етап е и кога се очаква да се случи. В отговор кметът Стоянов заяви, че вече 2-ма служители работят по този въпрос, но процесът е труден и бавен.

Съветникът Ивелин Терзийски отправи питане дали община Сандански е сред одобрените общини от Министерски съвет за финансиране на ВиК или инфраструктирен проект. Питането на Терзийски бе във връзка с решение на Министерският съвет, с който е одобрен Списък на обекти с инвестиции в техническа инфраструктура – общинска пътна и улична мрежи и ВиК инфраструктура, за финансиране на общинските администрации, в рамките на бюджета на МРРБ за 2022 г.

Кметът обяви, че общината е внесла технически проекти за ул.Св.Св.Кирил и Методий, ул.Воден и ул.Васил Левски. Вторият проект, който е бил подаден и първоначално е бил одобрен е ул.Дезудава в м.Нишан таши, но всичките тези проекти са отхвърлени, тъй като община Сандански не е член на ВиК асоциацията. Стана ясно, че Министерски съвет е одобрила проект за пътя свързващ АМ Струма и с.Ново Делчево, който е около 300 м.

Живко Иванов каза, че има готов Закон, който да бъде приет и трябва да се направи всичко възможно община Сандански да не се налага да влиза в асоциацията, защото тогава водата би стигнала 3,50 лв. на кубик.

Второто питане на Ивелин Терзийски бе към гл.архитект Стефан Антонов, относно развитието на ПУП-ПРЗ на парк „Св.Врач“. Антонов отговори, че към момента вървят съгласувателни процедури с Агенцията по кадастър, с което се върви към финални процедури преди приемането му.

Снежата Стоянова пък попита дали са водени преговори с собственици на имоти в парка за тяхното отчуждаване и обещетение. В отговор кметът Стоянов каза, че трябва да се търсят варианти, но средни цени и разбира се с решение на общинския съвет.

 

Снимка : НЕТ+