Правят първа копка на нова детска градина в Сандански

Великденски благотворителен базар в помощ на Ники
април 18, 2022
III ОУ „Христо Ботев“ град Сандански с инициатива за Деня на Земята
април 20, 2022
Одобреният проект на община Сандански за изграждане на новата детска градина, стартира с „първа копка“, която ще се проведе на 21 април (четвъртък), 13:00 ч. в ж.к. „Спартак“.
Новото детско заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като ще осигури достъп на деца в една яслена и пет предучилищни групи. Последната построена детска градина в града е изградена преди повече от 40 години.
Детската градина ще бъде в един от най-големите жилищни квартали – „Спартак“, като осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. Същевременно, съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.
С водосвет за здраве, начало на строителните дейности ще дадат кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим.
Стремежът на Община Сандански е насочен в подкрепа развитието на предучилищното образование и възпитание на най-малките, защото грижата за децата ни е сред основните ни приоритети.