Откриха обновена детска градина „Здравец“

Плувен клуб „Вихрен“ с отлично представяне на Международен турнир в Стара Загора
октомври 27, 2021
Вихрен загуби катастрофално с 0:5 от Чавдар Етрополе
ноември 1, 2021
Днес, в Деня на народните будители, с водосвет за здраве, песни и танци, бе открита напълно обновената и реконструирана Детска градина „Здравец“ в град Сандански.
С пожелание за здраве и пълна с детски смях градина, Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов и директорът – Яна Василева откриха преобразената Детска градина, в която отново се завърнаха най-малките, децата на Сандански.
От нейното изграждане, през 1963 г. до момента, във вътрешните помещения на детската градина са правени само частични и текущи ремонти. С реализирания от община Сандански проект по „Красива България“, всички над 130 деца на възраст от 2 до 6 години, които посещават детското заведение, ще се обучават и възпитават в една приветлива, красива и чиста среда, в която да развиват своя талант и потенциал.
По проекта бяха извършени основни ремонтни дейности на всички спални помещения, занималните, санитарните възли, кухненският блок и перално и административно-медицинските помещения в градината. Те бяха оборудвани с нови мебели и всичко необходимо за създаване на една приветлива, чиста и обновена среда, където децата да получават своите знания и първи възприятия за света.
Сред приоритетите на община Сандански са създаването на оптимално добри условия за децата и подрастващите. Заобикалящата ги среда в детската градина е изключително важна за здравето и развитието на най-малките и за спокойствието на всички родители. А днес, всички деца, със своите усмивки, показаха колко са щастливи в своята красива и пъстра детска градина!