Общинският съвет в Сандански проведе последното си редовно заседание за годината

Коледен благотворителен базар „Доброто в нас“ обедини хората в Сандански
декември 22, 2021
Община Сандански домакин на турнир по мини футбол
януари 4, 2022

Последно редовно заседание за годината проведе вчера Общински съвет – Сандански. Дневният ред включваше общо 36 точки.

Заседанието започна с точка „Питания“. Мария Нонева постави въпрос на кмета Стоянов какъв е процента на събираемостта на местните данък сгради и МПС, а в отговор кметът отговори, че до края на месец ноември събраните данъци в община Сандански са 80 %. За по-строг контрол за отдаване на футболните терени пък призова Йордан Тушев. Живко Иванов постави въпроса на какъв етап е обществената поръчка на бул „Европа“ и има ли шанс тези пари да бъдат върнати на държавата. Кметът Стоянов увери, че това няма как да се случи и същевременно информира съветниците, че ако процедурата върви без обжалване до две седмици ще бъде обявена фирмата изпълнител. Стана ясно , че фирмите подали документи са общо 6. Зорица Органджиева постави въпроса с проблема с движението по улиците „Кирил и Методий“ и „Св.Св. Козма и Дамян“.

Ивелин Терзийски пък предложи създаване на звено „Туризъм и маркетинг“ към община Сандански, която да подпомага развитието на Сандански като туристическа дестинация. Терзийски апелира и за по-добра информираност на гражданите, така че администрацията предупреждава гражданите за предстоящи предвидени ремонти и да уведомява при текущи неотложни такива, които водят до временни неудобства и затруднения, както и да има по-строг контрол върху фирмите, които извършват рехабилитационни дейности по пътищата и тротоарите.

В края на заседанието по предложение на кмета Атанас Стоянов спестените средства от отпадналото новогодишно тържество ще бъдат раздадени на деца, които са загубили родител от Ковид-19. Според справка тези деца са 8 и те ще получат по 1000 лв. „За втора поредна година поради епидемичната обстановка празнична програма няма да има. Затова заложените средства в размер на 12 000 лв. предлагам да бъдат раздадени на деца, загубили родител от Ковид-19“.

Съветникът Ивелин Терзийки предложи дете, което е загубило баба и дядо от Ковид-19. „Преди години е починала майката на това момче и то е отглеждано от баба и дядо. В рамките на няколко дни обаче са починали от Ковид. Бащата е жив, но е постоянно на път и не може да полага достатъчно грижи за него. Затова предлагам да подпомогнем това момче, което е 10 клас“. Всички съветници подкрепиха единодушно тези предложения.