Общински съвет – Сандански с редовно заседание утре

Изтеглиха жребия за първия кръг на Югозападната Трета лига
юли 22, 2022
Общините в област Благоевград ще получат средства от МРРБ
август 1, 2022

Общински съвет – Сандански ще проведе редовна сесия от 09:00 часа в Заседателната зала в община Сандански.

В проекта за дневен ред са включени общо 40 точки.

Съветниците ще потвърждават изборът на комисията за управител на МБАЛ „Югозападна Болница“ ООД, която избра д-р Тонев, той бе и единствен кандидат за поста.

Процедура за преобразуване чрез вливане на Вечерната гимназия в ПГ „Яне Сандански“ гр.Сандански е сред важните точки в дневния ред. Припомняме, че в писмо на началника на РУО-Благоевград Ивайло Златанов до кмета на община Сандански Атанас Стоянов описва, че след извършени множество проверки са констатирани редица проблеми и се препоръчва предприемане на мерки в посока преобразуване.

Общински съвет – Сандански ще дава съгласие община Сандански да кандидатства за модернизация и обновяване на няколко образователни институции в община Сандански по проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Дебати се очакват около точката за разпределение на суми за финансово подпомагане на спортните клубове в община Сандански. По време на комисиите към ОбС вече възникнаха множество въпроси около исканията на клубовете. Стана ясно, че някои от тях не са подали в срок документите.

През седмицата в медийното пространство коментари се завъртяха около точка 25 в дневния ред на Общински съвет – Сандански, а именно искане за прекратяване на съсобственост на имот с площ 268 кв. м, намиращ са на улица „Васил Кънчeв“ №2 (пунктът на ТОТО-то, намиращ се срещу наскоро съборената сграда на Старата община).

Общинската част от имота е 134 кв. м и е включена в т.нар. Списък за недвижимите имоти за продажба на през 2022 г., утвърден от Общински съвет на 10 март т.г.

Пазарната оцента на имота е изготвена от инж. Явор Стоев – лицензиран оценител и е на стойност 139 080 лв. (с включен ДДС).

В предложението за решение на Общински съвет е посочено, че ако двмата кандидат-купувачи се откажат от сделката, то имотът ще бъде предложен на търг с тайно наддаване.