Общински съвет – Сандански даде за безвъзмездно ползване на спортни клубове помещения в Спортната зала

Болницата в Сандански се сдоби с 10 нови болнични легла
март 11, 2022
Tочка за село Петрово разгорещи страстите в Общински съвет – Сандански
март 12, 2022

В напрегнато се превръна редовното заседание на  на Общински съвет – Сандански в четвъртък.

Местните парламентаристи отдадоха за безвъзмедно ползване на голямата и малката зала в Многофункционална спортна зала – Сандански на четири спортни клуба – по баскетбол, волейбол и гимнастика. Това стана с гласовете на 17 съветници. До това решение се стигна след горещи дебати.

Антон Цанев изригна с думите „Колеги да спрем с безвъзмездното, безплатното! В предвоенно положение сме, цените се качват нагоре. Кметът ще се чуди от къде да прави бюджет и да поема разходите на общината. Правите си лоша услуга кмете с това предложение“.

Живко Иванов подкрепи думите на Цанев и се обърна към колегите си : „Финансирането трябва да е регламентирано, аз винаги съм подкрепял спорта, но при ясни правила. За всички спортни клубове има програми, по които да кандидатстват, чрез които ще се подпомогнат“. Кметът Стоянов призова за съвместно решение на проблемите и че едно нещо не може да е за сметка на друго.

Ивелин Терзийски посочи, че искането е продиктувано и от предходно решение на ОбС, с което бе предоставен за ползване плувния басейн за нуждите на двата плувни клуба. Той даде пример с Варна, където има практика клубове, които използват безвъзмездно общинската спортна база, предоставят безплатно начално обучение по вид спорт за децата в рамките на 20 часа и предложи това да се въведе като практика и в Сандански.

Кирил Ханджийски подкрепи колегата си Терзийски и заяви, че ако това предложение се приеме, клубовете ще имат възможност да кандидатстват и по програми към Министерството на младежта и спорта

Йордан Тушев насочи вниманието към това, че след като клубовете позлват безвъзмездно спортната зала, то трябва финансовите субсидии да бъдат преразгледани.