Община Сандански закупи два нови сметосъбиращи автомобила

Сандански отбеляза 110 години свобода
октомври 21, 2022
Общински съвет-Сандански ще гласуват предоставяне на моторна шейна за Планинската спасителна служба
октомври 21, 2022
Два нови специализирани камиона за сметосъбиране и транспортиране на битови отпадъци бяха закупени от община Сандански.
Специализираната техника е на обща стойност 528 000 лева и днес, с тяхното освещаване, бяха предоставени за нуждите на „Стройкомтранс“ ЕООД.
За първи път общинското дружество „Стройкомтранс“ ЕООД ще разполага с чисто нови сметосъбиращи камиони, осигурени от община Сандански. Новозакупената техника е от изключително важно значение, с оглед оптималната работа по почистването и поддържането на чистотата в града и общината.
Машините за сметосъбиране са единствените от този клас и вече работят по график. Те са мултифункционални, много мобилни и маневрени, подходящи за градска среда и осигуряващи много по-добро сметосъбиране и извозване.
Осъвременяването на техниката на общинските предприятия продължава и е сред приоритетите на община Сандански за поддържането на чистотата в общината.
Същевременно, община Сандански е в процедура по закупуване и на нова специализирана каналопочистваща вакуум машина /ВОМА/ за поддържане на водопроводната и канализационната мрежи и извеждане на мръсната вода.
Очаква се машината да бъде доставена до два месеца.
Югозападните Еко Инсталации, които сепарирт и компостират отпадъците на три общини – Сандански, Кресна и Струмяни, до края на месец февруари 2023 г. ще се сдобие с нов специализиран тежкотоварен автомобил за нуждите на дружеството.
Обновяването на техническата и материална база на общинските дружества ще подобри тяхната работа и ще повиши ефективността при поддържането на градската среда чиста и приветлива.
Днес, oсвет на двата камиона направиха отец Никола и отец Йордан, които пожелаха здраве и лека работа на всички в дружеството.