Община Сандански връчи призa „Подари надежда“

Националките по баскетбол до 20 г. се събират на лагер в Сандански
януари 24, 2022
Сашко от Сандански с шанс за участие на Световното първенство за атлети със Синдром на Даун
януари 27, 2022

За своята бърза реакция и решителност, спасили човешки живот, призът „ПОДАРИ НАДЕЖДА“, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, връчи на мл. сержант Атанас Секулов. Скромен, достоен, възпитан и трудолюбив! Патриот и родолюбец по душа. Така, носителят на надеждата бе описан в номинацията, която бе изпратена за него. Адмирации за нашия съгражданин! За посланието на доброто, което носи, и което се връща!

Възобновената, по предложение на общинския съветник Ивелин Терзийски и приета с решение на Общински съвет – Сандански, инициатива „Подари надежда“, обедини и събра хората, които през изминалата 2021 г. са дарили надежда на нуждаещи се в моменти на тежки изпитания.

С уважение и признание към доброто дело бяха наградени носителите на доброто. Хората, които със сърце и душа, отделяйки от своето свободно време и средства помагат. Хора, с които Сандански трябва да се гордее.
Признание за своята добрина, протегната ръка, помощ и подкрепа получи и Десислава Асенова, която дарява надежда на хора, изправени пред тежки изпитания. Последното семейство, на което Десислава помогна е това в Кавракирово, чийто дом изгоря в пожар.
За доброто му дело и посланието, което носи, приз „Подари надежда“ получи и Антонио Коларов, който се включи в инициативата „Изпрати българска книга в Македония“, като дари не малка част от свои лични книги за сънародниците ни там.
Доброволците, които се включиха в потушаването на пожара в района на с. Голешево през лятото на 2021 г., заслужено също бяха отличени. Йордан Василев, Антонио Василев, Стоян Съботанов, Костадин Лулов, Атанас Съботанов, Кирил Бубов, Огнян Фъфлев, Николай Божиков, Станислав Енчев, Йордан Далев и Иван Атанасов бяха номинирани за своята смелост и високохуманна постъпка, в помощ на пожарникарите.
Добротворното и благородно дело на пет момичета от Сандански получи своето заслужено признание. Това са Здравка Пашова, Никол Хаджиева, Катя Балканска, Елена Гурова и Снежана Стоянова, които в навечерието на най-светлите коледни празници организираха кампания за раздаване на хранителни продукти на хора в нужда.
С благодарност и признание, заслужен приз за „Подари надежда“, бе връчен за втора поредна година и на семейство Мира и Евгени Георгиеви, които не спират да правят добро всеки ден.
Обединени от своята доброта, Кукерска група „Харапини“, с Петрово събират и даряват средства за различни каузи. Тази година каузата на кукерите – да помогнат на младия писател Иво Христов, ги нареди сред добротворците на 2021 г. и делото им заслужено бе почетено с приз „Подари надежда“.
За доброто дело и отдаденост, приз „Подари надежда“ бе връчен и на Людмила Караиванова, която от години е посланик на хората с увреден слух в община Сандански.