Община Сандански с готовност за подкрепа и съдействие на украински граждани

И втората част на „Pirin cup 2022“ завърши
февруари 28, 2022
Първо място за отбора на ЗПГ в националния конкурс „Млад иноватор“
февруари 28, 2022

Община Сандански ще направи всичко възможно, за да помогне и облекчи тежката участ на търсещите спасение от военния конфликт украинци, като предложи своето гостоприемство и съдейства, според възможностите си, с всичко необходимо за осигуряване на условия за нормален живот.

В тази връзка Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов проведе среща с председателски съвет към Общински съвет – Сандански, на която се взе решение общинската почивна база да бъде безвъзмездно предоставена за настаняване на търсещи убежище украински граждани. Общинската база е напълно оборудвана и подготвена да посрещне 16 лица в нужда.
Същевременно готовност бе изразена и от директорите на двете училища в община Сандански, които разполагат с общежития – ЗПГ „Климент Тимирязев“ и Спортно училище „Пейо Яворов“.
Днес, ще се проведе работна среща и със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град #Сандански за обсъждане на възможността да се включат в инициативата за настаняване на семейства в нужда. Община Сандански заявява категоричната си подкрепа и солидарност към нуждаещите се от Украйна и предлага своята гостоприемност, съпричастност и помощ за осигуряване на нормални условия за живот.
Всеки жител на община Сандански, който има възможност да се включи в кампанията за осигуряване на дом на пострадалите, може да се обърне към Общинска администрация на тел: 0882 011117.