ОбС – Сандански отложи за следващо заседание приемането на Наредба за разпореждане с общинско имущество

Ново 20 : Променят началния час на Вихрен – Левски
ноември 8, 2022
Вихрен пусна в продажба билетите за мача с Левски
ноември 14, 2022

Разгорещена дискусия възникна по време на извънредното заседание на Общински съвет – Сандански вчера.

Дебатът между съветници и общинското ръководство възникна заради включването на Наредба за разпореждане с общинско имущество на второ четене в дневния ред на извънредно заседание.

В началото на заседанието в ябълката на раздора се превърна съветничката Снежана Стоянова, която в качеството си на председател на комисията по местно самоуправление и нормативна уредба е присъствала на среща с експерти от об.администрация и е дала предложения за допълване и корекция на наредбата, но получи критика за това от съветници, че не е била поканена цялата комисия при обсъждането на Наредбата.

Кметът Атанас Стоянов защити Сн.Стоянова, заявявайки, че нейното желание е било като юрист да помогне за създаването на добра и работеща наредба и припомни, че всеки съветник е имал възможността да направи предложения между първо и второ четене на Наредбата.

В крайна сметка след над 2-часови дебати, бе решено да бъде създадена временна комисия, която да направи предложения, като в нейния състав влизат Калин Терзийски – председател, Стоян Ангов, Петър Додушев, Георги Батев и трима представители от общинска администрация.

Очаква се Наредба за разпореждане с общинско имущество да бъде гласувана на извънредно заседание до края на годината.