Мирослав Максимов от Сандански става международен асистент съдия

НЧ „Отец Паисий-1919“, град Сандански стартира международен проект
декември 17, 2019
Отлично представяне на плувните клубове от Сандански на завършилото ДЛОП за юноши и девойки старша възраст
декември 17, 2019

35 годишният Мирослав Максимов от Сандански бе утвърден за международен асистент съдия, заемайки мястото на Веселин Мишев, който навърши 45 години и приключи с тази дейност. Бенефисният му мач беше на стадион Лаута в Пловдив между местния Локомотив и столичния Левски.

Мирослав Максимов започва с футболното съдийство в професионалния футбол през 2010 година  и престоява в Б група, сега втора лига, до 2014 година. От тогава до сега той е асистент съдия в Ефбет лига вече 70 срещи. Владее отлично английски език. Много често е на терена с международния арбитър от Петрич Ивайло Стоянов. Последният сподели, че Мирослав Максимов има качества и му пожелава пълен успех по международните терени за в бъдеще.

Мирослав Максимов е първият международен асистент съдия от Сандански, а преди него главен международен арбитър бе Христо Ристосков.

„Ще заема мястото на най-авторитетния международен асистент съдия до момента Веселин Мишев, който с 292 мача  в А група е абсолютен рекордьор в страната ни. Мишев е бил и ІV-ти в ранг листата на УЕФА. Ще се стремя с всички сили да се представя не по зле от Бате Веско”, сподели Мирослав Максимов.