Министър Меджидиев посети Сандански и проведе работна среща с кмета Стоянов

Съветниците Ивелин Терзийски и Георги Батев няма да бъдат кандидати на парламентарните избори на 2 октомври
август 29, 2022
Децата на Спорт Вилаж, набор 2014 спечелиха турнира Несебър къп
август 30, 2022
Д-р Асен Меджидиев – Министър на здравеопазването, днес бе на визита в община Сандански, където проведе работна среща с кмета Атанас Стоянов.
На срещата бе обсъдена работата на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Сандански и подобряването на тяхната ефективност, както и възможностите за модернизиране на отделенията в МБАЛ „Югозападна болница“ Сандански.
Важен акцент за развитието на здравеопазването в община Сандански бе и обсъдената по време на работната среща тема за въвеждането в експлоатация на нефункциониращата от години сграда, предвидена за Детски санаториум. Находяща се в един от най-красивите райони, в близост до Манастирчето, сградата е занемарена и пустееща вече повече от 20 години.
Министър Меджидиев, зам.-министър Томов и кметът Стоянов посетиха пустеещата сграда и обсъдиха на място възможностите за нейното бъдещо функциониране като Детски здравен център.
Общата воля на община Сандански и здравното министерство, е този недовършен проект да бъде реализиран и Сандански да се утвърди като детски балнеолечебен център.