Местния парламент в Сандански ще заседава този петък

В контрола Вихрен и Банско не се победиха
февруари 20, 2021
II ОУ „Христо Смирненски“ отбеляза своя патронен празник
февруари 22, 2021

 

На 26 февруари /петък/ Общински съвет-Сандански ще проведе редовно заседание. Дневният ред включва 24 точки.

Съветниците ще разгледат предложение от кмета Атанас Стоянов за приемане на система за  прием на ученици в първи клас в общинските училища на на територията на община Сандански. Според предложението на администрацията разпределението е, както следва: I ОУ „Св. Климент Охридски” – 3 паралелки, II ОУ  „Христо Смирненски” –  3, в III ОУ „Христо Ботев” са заложени най-много паралелки – 5, в IV ОУ „Св.Св.Козма и Дамян са 2. От Общинската администрация предлагат училищата в селата Дамяница, Катунци и Склаве да приемат по 1 паралелка.

Дебати се очакват  по направеното от наемателите на помещение в сградата на Дома на културата – клуб “Какао”, предложение. Наемателят Парапанов е депозирал молба до Общинския съвет с искане за удължаване на договора за наем за периода, в който нощният клуб е затворен.

Предложение, относно инжинеринг-проучване, инвестиционно проектиране и строителство на Детска градина в жк.Спартак предстои да бъде одобрено от общинските съветници.

Съветниците ще разгледат и отчетите на кмета Атанас Стоянов и председателят Николай Шаламандов за изпълнения на решенията на ОбС-Сандански.

Директорът на музея в Сандански Антон Ковачев е отправил искане до местните парламентаристи за финансиране на теренно археологическо проучване в град Мелник.