Кандидатът за депутат Кирил Котев : Да създадем повече възможности за развитие на Югозападна България

Адвокат Иван Чолаков иска нови правила за частните съдебни изпълнители
март 31, 2021
Светкавична реакция на община Сандански! Наложиха глоба на нарушителите на „Скоковете“
март 31, 2021
Кандидатът за народен представител от 1 МИР – Благоевград от партия „Републиканци за България“ Кирил Котев представи своите приоритети за подобряване качеството на живот в Югозападна България.
Към този момент бившият кмет провежда активна кампания, представяйки освен бъдещите си приоритети, но и това, което е направено по време на неговият мандат 2015-2019 в община Сандански.
Въпреки постигнатите резултати от него и администрацията, сега по всичко личи, че голяма част от неговите бивши активисти не застават зад неговата кандидатура, a това буди голямо недоумение сред жителите на общината.
Въпреки това нагласите и проучванията сочат, че Кирил Котев ще „открадне“ доста гласове от бившата си партия, разбира се това ще го научим в изборния ден.
Ето какво написа Котев в личния си профил в Facebook:
Има ли конкретни стъпки, с които можем да подобрим качеството на живот?
Какво реално можем и трябва да направим:
➡️ Икономика
Обособяването и развитието на Икономически зони ще спомогне за вдигане на стандарта на живот и запазване на хората по родните им места. Приобщавайки ни в една група със София, Югозападна България получава между 25% и 40% финансиране в частния сектор, докато в други райони на страната до 70%. Това ни поставя в неизгодна позиция за привличане и реализиране на инвестиции в нашия регион. Отделяйки гр. София от район Югозападен, това би позволило достъп до по-голям финансов ресурс за частния сектор в региона. Държавата, трябва да съдейства и с предоставяне на държавни имоти на общините с цел създаване на икономически зони, както и съвместно определяне на приоритетни отрасли в различните региони.
➡️ Земеделие
Земеделието е отрасъл от национално значение, основен поминък за много хора от нашия край. Това са хора отдадени на работата, за които цялата тази бюрокрация е трудна и ненужна. Администрацията трябва да бъде в тяхна услуга, партньор и съветник, а не контролиращ орган отнемащ стопаните от труда и семействата им в досадни занимания. Предлагаме електронно отчитане, по този начин ще се намали административния натиск, а земеделските производители, ще имат възможност да се съсредоточат върху реалната си работа. Важно е да бъде осигурен достъп на истинските земеделци до програмите за финансиране!
➡️ Туризъм
Секторът засегнат най-силно от пандемията. Мерките са половинчати и не заработиха добре. Нужна е подкрепа с дългосрочно безлихвено финансиране и преосмисляне на възможностите за вътрешен туризъм. Приказно красивите ни забележителности не са познати за много хора дори от съседни общини и региони. Специални програми за обучението на персонала.
➡️ Здравеопазване
Здравеопазването е от огромно значение за качеството ни на живот във всички възрасти. Успяхме да обединим усилията на 4-те общини Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни и създадохме болница, във време на съкращения и закриване на здравни заведения в цялата страна. Създадохме основа и можем да продължим с привличането на водещи национални специалисти.
Инициативи, които наложихме в Община Сандански, като „пътуващите медици“ в отдалечените планински села, могат да бъдат наложени в общините на цяла Югозападна България. Пенсионирани медицински лица бяха включени в подкрепа на най-възрастните, като им дадохме грижа и внимание. Предлагаме също хората с увреждания, да бъдат освободени от ненужни прегледи от ТЕЛК-комисии. Обидно и безотговорно е хора с трайни увреждания да доказват през определен период от време, че не са се възстановили от трайни и непоправими увреждания!
➡️ Градска среда
Градската среда, в която живеем има пряко отношение за качеството на живот и здравето на хората. Тук държавата трябва да съдейства на общините за разширяване на парковете с държавни имоти. Закон за неприкосновеност на парковете за строителство! Запазването на съществуващите зелени площи в населените места.“
Това са целите, които си поставям и конкретните стъпки, по които ще работя, като народен представител! Винаги съм бил отговорен към доверието, което съм получавал от гражданите и това ми е давало сила да устоявам! Народното събрание е институция с история, която трябва да буди сигурност и уважение. Нека върнем доверието на хората в нея с отговорност и откритост!