Кандидатът за депутат Ивелин Терзийски : Ковид кризата налага вземането на алтернативни решения и мерки за подпомагане на бизнеса в Сандански

Любомир Епитропов ще представлява Сандански на Олимпийските игри в Токио
юли 7, 2021
10 задържани при акция срещу купуване на гласове в Сандански и Струмяни
юли 8, 2021
Кандидатът за народен представител в листата на коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ Ивелин Терзийски :
Вследствие на Ковид кризата много от фирмите в община Сандански са на ръба на фалита, а други успяха да се „задържат на повърхността“ благодарение на заделени буферни средства за непредвидени разходи. Промениха се и приоритетите на новото поколение служители по отношение на работата. Хоум офисите станаха новият начин да работиш по време на пандемия.
Тази ситуация налага вземането на алтернативни решения и мерки за подпомагане на бизнеса, а едно такова е :
Създаването на т.н „споделено работно пространство” – място, където под един покрив работят IT специалисти, стартиращи фирми, хора със свободна професия, служители от разстояние, които искат се нуждаят от работно място, е един добър начин за привличане на нови бизнеси и формиране на нова бизнес култура в нашата община.
Изграждането  на такова пространство в Сандански би създало общност от креативни хора с различни професии, а същевременно би подпомогнало и бизнеси, изпитващи затруднения. Това би бил начин да задържим повече квалифицирани кадри в нашата община, а също така и да бъде способ за подкрепа на местния бизнес в района на Сандански. Една такава стъпка, от своя страна, има възможност да окаже огромен ефект върху местната икономика и развитието на Сандански.