Изборен анализатор! Как се представиха кандидатите от Сандански на изборите през миналата година

Детски градини от Сандански спечелиха проекти по НП „Информационни и комуникационни технологии“
август 16, 2022
Изграждат нова спортна площадка в Сандански
август 19, 2022

С наближаването на извънредните парламентарни избори на 2 октомври се засилват и политическите анализи и стратегии в щабовете на партиите.

Такава е и ситуацията сред местните структури в община Сандански. През изминалата 2021 година се проведоха 3 пъти парламентарни избори, в които място в листите за 1 МИР – Благоевград намираха лица от обществения и политическия живот на Сандански.

Ето малко данни от представянето на кандидатите през 2021 година.

ИЗБОРИ ЗА 45-то НС – 4 април

Няколко бяха кандидатите в листите на различни партии.

ПП ГЕРБ заложи на общинският ръководител Стоян Стоев, който изкара 4819 преференции в област Благоевград, а с този си резултат и благодарение на избора на водача Росен Желязков да влезе от 25-МИР-София, Стоев стана за кратко народен представител.

Изненадата тогава Има Такъв Народ заложи на Христо Гушков, който бе с личен вот от 1155 гласа.

ВМРО тогава заложи на четирима представители, които разделиха гласовете, първенец бе Иван Чолаков с 1458 гласа, следван от Любомира Дончева с 795 гласа, Георги Миталов с 446 гласа и Константин Стаев с 445 гласа.

Младен Тимчев от БСП също бе с добър резултат от 1,595 личен вот.

*Гласовете на канддатите са от цялата област Благоевград.

ИЗБОРИ за 46-то НС – 11 юли

След краткия живот на 45-то НС, политическите партии трябваше да направят бърз анализ на предишните избори и да се поготвят за нови.

През юли ПП ГЕРБ отново избра Стоян Стоев за представител от Сандански, този обаче личният вот за Стоев бе 2203 гласа и това не бе достатъчно той да бъде отново депутат.

Има Такъв Народ изненада всички и бе първа политическа сила, в синхрон с това Христо Гушков, който бе трети в листата на партията на Слави Трифонов изкара 1,256 преференции, които бяха достатъчни Гушков да стане народен представител.

ВМРО, който бе в коалиция с НФСБ и Воля този път реши да заложи на младите общински съветници Георги Батев и Ивелин Терзийски. Батев спечели 1743 преференции, а Терзийски 893 гласа.

*Гласовете на канддатите са от цялата област Благоевград.

ИЗБОРИ за 47-то НС – 14 ноември

Разместване на пластовете в политиката. След 12 години управление ГЕРБ сдаде властта на Продължаваме промяната.

Продължаваме промяната нямаха човек от Сандански в листите си, но въпреки това те бяха първа политическа сила с 3040 гласа в община Сандански. ГЕРБ запази първото място в областта.

Стоян Стоев бе за трети път кандидат, а гласовете за него в община Сандански бяха 1600. Втори след него се нареди Ивелин Терзийски, който изкара 1172 преференции в община Сандански. Христо Гушков бе с 416 гласа.

Предстоят нови избори на 2 октомври…. Ще има ли изненади, ще има ли Сандански депутат ? Предстои да разберем….