Гуна Иванова и Цветелина са сред звездите на „Пирин Фолк“ Сандански 2021

Епитропов подобри национален рекорд за полуфинал в Токио
юли 27, 2021
Само една фирма кандидат за концесионер на ГУМ – САНДАНСКИ
август 1, 2021

Поредното 29-о издание на  „Пирин Фолк“ Сандански 2021 ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които ще озарят сцената на 27, 28 и 29 август в пиринския град. Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни и обичани изпълнители, които ще направят още по-невероятно изживяването в трите фестивални вечери в Летен театър – Сандански. Любимите изпълнители Цветелина, Йордан Митев, Гуна Иванова, МФГ „Годлевски Великден” и Василиа Петрова ще допринесат Фестивалът да се превърне в истински празник на македонската музика.

На 27-ми август (петък) за Петото издание на Детски Пирин Фолк е конкурсната вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. След приключване на конкурсната програма по традиция ще бъдат връчени и наградите. Гост-изпълнители ще бъдат иконата на българския фолклор Гуна Иванова и самобитната мъжка фолклорна група „Годлевски Великден”.

На 28 август (събота) ще има новост. Във втората фестивална вечер ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще се обявят наградените. Красивите изпълнения на сцената ще продължат със специалното участие на звездата от Северна Македония Йордан Митев, който за първи път се изявява на голяма сцена в България и Василиа Петрова – голямата победителка от миналогодишното издание на Фестивала, спечелила цели пет отличия и носителка на призове от Детския Пирин Фолк.