Ето как ще започне новата учебна година

Почти пълно е Covid отделението в болницата в Сандански
август 24, 2021
Вихрен излиза за първа победа през този сезон
август 28, 2021

При 10% болни ученици ще се преминава към дистанционно обучение, обяви Министърът на образованието и науката проф. Денков.

Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако се намираме в зелената зона, тогава могат да бъдат без маски с решение на педагогически съвет, посочи той.

Днес пристигнаха и насоките на Министерството на здравеопазването, които прецезират някои от нашите насоки, ние ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да бъде границата от болните ученици за преминаване на дистанционно обучение, да бъде 10% и също има някои указания за носене на маски и двете допълнения, които прави Министерство на здравеопазването, са свързани с факта, че този вариант на вируса е доста по-заразен.

По рано днес стана ясно, че училищата ще могат да формират сборни паралелки за децата от един и същи випуск, които са в риск от отпадане от образователната система или чиито родители работят на първа линия. Тази възможност е записана в Насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка, изготвени от Министерството на образованието и науката, съобщиха от ведомството.