Екип на Земеделската гимназия от Сандански посети училище от област Лапландия във Финландия

Вихрен посреща ЦСКА утре в Сандански
октомври 11, 2022
Сандански избира Будител на 2022 година
октомври 14, 2022

В рамките на проект по програма „Еразъм +“, екип на ЗПГ „Кл.Тимирязев“ гр.Сандански в състав – директорът Емил Терзийски, учителите Гинка Дзимбова и Ивелина Владимирова са на едноседмичен курс в гр.Ивало, област Лапландия, Финландия.

Обучението се провежда в град Ивало , област Лапландия от Euneos FI и в него взимат участие и учители от Франция, Литва и Латвия, а темата на курса е : „Устойчивост – еко умения“.

В днешния ден екипът на Земеделската гимназия посети училище в градчето Ивало.

„Имал съм възможност да посетя много училища в Европа, но днес останах изумен от училището „KAARRE“. Отворило врати на 16 август тази година, построено на 9200 кв.м, като в него са вложени за построяването, оборудване и обзавеждане 26 млн.евро!
Модерни кабинети за учене, работилници за придобиване на професионални умения, места за общуване за всички възрасти от най-малките до най-големите, прекрасни условия за подготовка на учителите, три отделни игрища в спортната зала, възможности кабинетите да увеличават своята площ чрез плъзгащи врати, кино зала, и още и още.
Учениците ходят в училището без обувки, има и стая-самозаглушител, в която влизат учител или ученик, които са разконцетрирани или нервни, за да се успокоят.“, сподели с възхита директорът Емил Терзийски.