Дестинация САНДАНСКИ и алтернативните места

В Сандански „Синя зона“ вече може да се заплаща и в търговски обекти
април 12, 2021
Борисов депозира оставката на ръководения от него Министерски съвет
април 15, 2021

Пътуванията се промениха коренно след пандемията от коронавирус и според редица запознати с бранша туризмът вече никога няма да е същият. Браян Чески, един от основателите на известната платформа за настаняване Airbnb,  смята, че тенденцията вече ще бъде насочена не толкова към посещение на популярните големи туристически градове, а по-скоро към по-малките места и местни дестинации.

Хората искат да се разнообразят от стоенето вкъщи и психическото натоварване от противоепидемичните мерки, но се притесняват да се качват на самолети и да преминават граници, затова предпочитат да имат свободата да използват личния си автомобил и да намерят удобно място в собствената си държава, откъдето дори могат да работят в конфигурацията home office.

В контекста на тази ситуация Сандански е една от най-предпочитаните локации за разходка и престой в България. Природните дадености и благоприятният климат му го превъръща в притегателна точка за туристи от цялата страна.

Щом дойде пролетта Сандански отново заживява! Градът се изпълва с живот, туристи изпълват до краен предел многобройни места за нощувка. Щом времето се затопли и слънцето се появи, няма нищо по-зареждащо от един ден, прекаран на открито в Сандански и парк „Св.Врач”. Пролетта е най-подходящото време да си вземете любима книжка и да си харесате някое местенце в парка, а разбира се най-любимото място на всички е около езерото. Паркът е идеално място и за деца, двете големи площадки са напълно достатъчни за желанията на всеки малчуган.

Ако сте се уморили от разходка Сандански предлага многобройни места за храна и напитки и няма да сгрешите за нито едно. Освен традиционните места за хапване и пийване, млади ентусиасти от града създадоха малки алтернативни пространства за кафе и сладолед. Слънчевите утрини винаги са приятни за кафе и закуска навън и ние ви предлагаме две опции.

Вземете любимата напитка за събуждане от Andromeda Coffee and Tea, където кафето е изкуство. Собственикът Марио е млад и приветлив и ще Ви предложи най-доброто кафе или напитка дори за най-изтънчения вкус. В допълнение може да хапнете и от неговите кроасани и така денят Ви да започне страхотно.

     

С идването на лятото съвсем скоро ще отвори и Moka Coffee & Cakes е първото в България мобилно кафене със Zero Waste насоченост. В Moka Coffee & Cakes жителите и гостите на Сандански могат да опитат висококачествено кафе произедено по социално отговорен начин и сервирано с грижа към околната среда. Кафето е 100% Био Арабика и идва от отговорна fair-trade организация, тип семеен кооператив в Еквадор, която имахме възможност лично да посетим по време на едногодишната ни обиколка на стоп из Южна Америка. Собствениците прилагат zero waste политика, използвайки различни алтернативи на пластмасата за еднократна употреба. Там сред зеленината и в компанията на птичките и пробягващите катерички гарантирано ще се заредите с позитивна енергия за енергичен старт на деня.

В случай че ви се хапва сладолед, няма как да не Ви отведем и в Galateria Caldo, където може да се насладите на неустоими вкусове занаятчийски сладолед, а най-големият хит е домашният сладолед с пробиотик и спирулина, но разбира се това не е всичко…..

Макар за поредна пролет ситуацията да е малко по-особена поради пандемията, не се лишавайте от времето, прекарано навън – възползвайте се от свободното си време и елате в Сандански!