Бивш кмет на с.Катунци стана причина за постановка в Сатиричен театър

Плувен клуб „Сандански“ с отлично представяне на турнир в Стара Загора
март 15, 2021
Плувен клуб „Вихрен“ със злато и бронз от турнира в Стара Загора
март 16, 2021
България за първи път си има селски кмет, който стана герой на пиеса. Той се казва Георги Коцев, вече бивш управник на село Катунци. Преди 2 години Елин Рахнев засне разсъжденията му почти на шега.  Репортажът в предаването „Панорама“ стана тотален хит.
Сега монологът стъпва на сцената на Сатиричния театър, изигран от актьора Диян Мачев. „Речта на един селски крал“. Утре вечер е премиерата.
„Ние селяните ке я изкараме държавата от кризата, нема да ти изкарат държавата от кризата нито Пампорово, нито Златни пясъци, морето – т’ва всичко там е скубачи, бе! Там са крадци и измамници! Кой може да ти има 70 хотела с нормална работа, бе! Никой!“. Това каза Георги Коцев, кмет на Катунци в „Панорама“ на 18.03.2011 г.
Неговата изповед просто избухна на екрана и в интернет, а Елин Рахнев и Румен Леонидов я превърнаха в театър.
„Новините трябва да започват с българската кокошка. Защо вие, като отидете там в телевизорите, се занимавате с всичко друго, но не и с онези, които хранят държавата? Кокошката, неуважаеми господа, трябва да е не само на челно място в новините, тя трябва да заема и водещо място в герба ни!“
Дебют за Рахнев като режисьор, дебют за Леонидов като драматург. Дебют за селски кмет като прототип на пиеса. Просто няма друг такъв у нас.
„Беше експеримент, беше една красива лудост, дано тази красива лудост допадне на повече хора“, каза Румен Леонидов.
А Елин Рахнев обясни: „Всичко стана съвсем случайно, а когато излезе в „Панорама“, имах над 120 обаждания по телефона. И си дадох сметка, че се случва нещо.“
„Ще чуете една наистина уникална реч на този селски крал. Която много боли, ама си е истина“, коментира Диян Мачев.
„Това е и протест срещу глобализацията, която изяде демокрацията“, сподели Румен Леонидов.