Ангел Джамбазки: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна

Без СИНЯ ЗОНА за 6-ти септември
септември 5, 2021
Безплатна прожекция на филма „ВЪЗВИШЕНИЕ“ за Деня на Съединението в Сандански
септември 5, 2021

Политиката в огромната си част се премести в социалните мрежи. Както радиото уби пресата, както телевизията уби радиото, така социалните мрежи преместиха цялата политика към себе си. И за доброто, и за лошото. И за хвалбата, и за плювнята. Реалните дебати изчезнаха и се замениха от постове и коментари. Може да имаш огромна организация, но ако те няма там, те няма никъде. Това заяви българският представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на политическа академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански, на която е организатор.

Той обърна внимание и на случващото се в отношенията между България и Република Северна Македония.

Има нещо безспорно от участието ни в предишното управление, с всичките му плюсове и минуси. И това е фактът, че благодарение присъствието на ВМРО в това управление, успяхме да защитим българския национален интерес в Северна Македония такъв, какъвто той е. Нещо, което някои от тези псевдополитици, нахлули в Народното събрание сега, няма да защитят дори за една секунда тази теза. В момента, в който тръгне да се прави правителство и тръгнат да търсят благословии по разни посолства, особено едно, първото условие, което ще им бъде поставено е да предадат Македония, каза Джамбазки.

Той подчерта, че при много от настоящите политици няма сантимент, знание, историческа мисъл и съвест да не предадат тази тема.

Ще кажат: предишните са направили грешка, ние сме направили компромиси и взаимни отстъпки. Те обещаха, че няма да правят повече така. Че няма да горят повече български знамена, но ще ги горят. Че няма да гонят повече българите в Северна Македония, но ще ги гонят. Няма да унищожават историята, но ще го правят. Ето това са важните неща, заради които ние трябва да продължим своята битка, за да оказваме необходимото влияние, тежест и да променяме политиката на българските правителства, подчерта Ангел Джамбазки.